Thursday, 30 October 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 


Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! 

Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

---------------------------------------------------------------

Hadiah :

Pemenang Utama (Top Referral) :
RM 200 Cash 

Random :
2 x RM100 Cash 
2 x RM 50 Cash 
2 x RM 50 Lazada Shopping Voucher 
4 x RM 25 Lazada Shopping Voucher


Contest ini akan berlangsung dari 27th October hingga 11th November 2014.


Monday, 27 October 2014

Rezeki 2 pasang kasut

Murah rezeki saya ..kedua dua kasut ni pemberian dri org tersayang...bukan somi ye tp yg cream tu dri adik ipor dan yg peach tu dri mak sedara...alhamdulillah rezeki mereka berlebihan dan dapatlah mereka belanja saya kasut..kasut ni saya dapat di bulan yg berlainan..bukan bulan yg sama...

Saya doakan moga mereka makin murah rezeki pasni..dan begitu juga moga saya pun makin dimurahkan rezeki...


Entry ni cuma sebagai kenangan saya di masa akan datang..bukan untuk menunjuk...


Friday, 24 October 2014

Fenomena jeruk asam boi

Fenomena terkini..adoii..bikin kecur ayaq liur ni...saya belum try lagi.hari2 bukak fb mesti nmpk gambar jeruk ni...mana boleh tahan ooo..walaupun saya bukan peminat jeruk tp gambar2 jeruk cukup buat air liur saya cair...mesti kena try jugak tau nanti..nk cri mangga dlu...

Ni gambar saya pinjam dri friend fb saya...cara nak buat sng je cuma perlukan mangga,asam boi,gula dan cili api...


Apam susu kalerful

Saya suke buat apam susu sbb sempoi je bahan2 nya..sume dh ready stok kt rumah..udah ler sng nk buat hasilnya pun gebu youuuu...tak caye korang try la buat...jommmmmm....sorry gambar dh siap potong saya lupe nak amik sbb tak sabar sgt nk makan,,,




Bahan2

4 biji telur 
1 cawan gula
4 sudu susu pekat
1 sudu besar ovelette
2 cawan tepung gandum
pewarna

Cara2

Blend telur,gula,susu dan ovelette hingga kembang
ayak tepung dan campur sekali dgn adunan tadi..bahagikan 2 atau
bahagian utk letak pewarna..kukus 30 minit

Thursday, 23 October 2014

Jom tonton Ribbit versi bahasa melayu

Best jugak ni cite ni ribbit ni versi Bahasa Melayu di bawah arahan Mamat Khalid..nak2 plk suara ribbit si katak ijau tu alihsuara dari Johan...tupai plk suara Elfira Loy...suara Izzue Islam pun ada jugak tau dia jadi labah2 versi Kelantan lagi...


Mengisahkan seekor katak yang bernama RIBBIT tapi percaya dia bukanlah seekor katak, tetapi seorang putera raja yang disumpah menjadi katak . Ribbit tak sama macam katak2 lain yang suka air. Pengembaraan bersama girlfriendnya si Tupai bermula, apabila Ribbit ingin mencari siapakah dia sebenarnya. Target utama Ribbit nak cari Puteri raja untuk dapatkan ciuman supaya sumpahan berakhir. Dalam pengembaraan untuk mencari puteri raja tulah macam-macam kejadian berlaku. Sehingga akhirnya dapat jumpa & ciuman puteri raja. Dan ahirnya, adakah RIBBIT bertukar menjadi putera raja yang hensem??? Nak tahu..jom layan movie ni kt bawah





Kucing yg sibuk nak tolong basuh kain

Pagi2 time saya nak masukkan kain dalam mesin basuh si anak bulu ni dia akan mula nk menyibuk..tak tau nape dia mmg suke tgk air yg berpusing dalam mesin tu..duk perati sokmo..kalau time mesin nk kuorkan air plk dia akan cepat2 lari masuk dalam bilik air nk tgk air kuor..suke dgn air tp pelik takut nk mandi..tak boleh dengar perkataan jom mandi ebab mula lah buat muka cuak lari masuk bawah meja...


Suke tgk buih...kadang2 dia masukkan tgn nk capai buih tu...mmg seronok hati pagi2 tgk gelagat budak ni..saya bukak penutup mesin ni kejap je nk bagi dia tgk,, sbb sibuk memanjat nk jenguk2 kt dalam..


Tuesday, 21 October 2014

Lenovo A889 rezeki awal October

 Alhamdulillah rezeki saya di awal October lepas..saya mmg tingin benor nk pakai hp Lenovo ni sbb tgk mmg tgh hot..ramai yg pakai dan saya tgk gmbr hasil dri  hp ni pun ok  cantik je,...selama ni duk pakai Samsung pun ok jugak biasa lah bila dh pakai yg tu tingin yg ni pulak...pompuan kannn...

Terima kasih la kat encik somi sbb wat suprise kasi hp ni...bkn sbb besday or anniversary tp sesaja je..wahhh..syok oo kalau sokmo dpt suprise gni kan...

Harga pun murah je takde la mahal benor..RM400++..





*gambar2 kt atas ni saya guna hp somi Lenovo A880..pasni gmbr seterusnya saya akan mula guna hp Lenovo A889...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

All Right Reserved To fieda . Full Edit By Cik Rose Cute.